Повернутися до звичайного режиму

"Цифрове перетворення освіти 2017"

07-08 лютого 2017 року методист Черкаського міського методичного кабінету установ освіти Інна Бушина взяла участь у освітньому Форумі та хакатоні «Цифрове перетворення освіти 2017».

Подія відбулась за підтримки компанії GoogleSFS.
Ініціаторами були модератори спільноти «Навчаємося з Google» (Google Educator Group in Ukraine) Саражинська Наталія Анатоліївна, сертифікований викладач Google, Гущина Наталія Іванівна, завідувач сектору ІКТ компетентостей Інституту модернізації змісту освіти та Букач Антоніна Василівна, учитель інформатики Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 Білоцерківської міської ради Київської області.

Роботу Форуму відкрила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, яка зазначила: «В Україні за час незалежності було витрачено багато коштів на різні освітні проекти. В їх межах було вироблено цікаві продукти, але після завершення проектів ці продукти не використовуються, і знає про них лише обмежене коло вчителів. Наша ідея – зібрати найкращі напрацювання і запровадити їх для використання в обов’язковій програмі. Не як окремі предмети, а щоб вони пронизували інші предмети і через них формували відповідні компетентності, зокрема й цифрову. Важливо, щоб ми не тільки говорили, але й діяли. Ми відкрили майданчик для публічного обговорення і роботи над удосконаленням програм. Влітку це була робота над програмами початкової школи, зараз на черзі базова. Якщо ви знаєте про цікаві матеріали, які таким чином можна адаптувати до використання в школах – пропонуйте, ми завжди відкриті до таких пропозицій».

Детальніше на сайті МОН України

З вітальними словами до присутніх звернулися Олег Якимчук, директор зі зв’язків з органами державної влади Google Україна, Олександр Данченко, голова Комітету Верховної Ради з питань інформації та зв’язку, Тетяна Попова, голова Телекомунікаційної палати України, Володимир Ткаченко, директор Інституту модернізації змісту освіти.

Програма форуму.

Програма хакатону.

/Files/images/mg-0154-07.02.2017.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 485

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Травня 2020

Цей сайт безкоштовний!